account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Troubleshoot, find support articles, run tests directly on your phone with the support application.
Read more and discuss the app here.

No service

One time poster
Message 1 of 21
4,583 Views
Message 1 of 21

No service

My SIM card is read by the mobile, but it there isn't service. I changed the card, restarted mobile, and reset mobile's factory, but nothing changed

20 REPLIES 20
Sony Xperia Support
Message 2 of 21
4,538 Views
Message 2 of 21

Re: No service

Hi @karimwael17, sorry to hear about this. Slightly frowning Face

Are the SIM cards you have tried from the same operator or are they from different ones? If you haven't tried with a SIM card from a different operator, I would recommend doing so.

You can also try and register manually on your operators network if you go to Settings > More > Mobile networks > Network operators.

If there has been no change after trying the above, try performing a software repair using Xperia Companion. This will delete all data stored on the internal storage of the device and reinstall the latest available software, so it is a bit different from a factory reset. Since data is being removed, it is advised that you create a backup using Xperia Companion before you start with the repair.

Let me know how it goes! Slightly smiling Face


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Adviser
Message 3 of 21
4,531 Views
Message 3 of 21

Re: No service

I suggest you to go settings > more > mobile networks > preferred networks type.. Change it to "GSM only"... The LTE was decreasing my mobile's signal and if this problem fixed then that means your network providers are not ready for LTE.

Apprentice
Message 4 of 21
4,508 Views
Message 4 of 21

Re: No service

hi,  I am facing same problem 2 months now. 

I changed SIM,  also moved to new mobile company, reset my phone several time, toggle 4G/3G , also send it to technical person. Every thing is OK but no signal. 

I noticed that the mobile signal back after factory reset for 12 hours and then no signal. 

Same happened when replaced new SIM,  signal back 12 hours then no signal. 

What should I do, help me please 

Sony Xperia Support
Message 5 of 21
4,490 Views
Message 5 of 21

Re: No service

Hello everyone and I'm sorry to hear about this!

@Aljeraisy, It could also be that you are in an area with a weaker LTE signal, changing to 3G will then benefit you more, both in the speed of mobile data and the quality in calls.

@mzoabi, Is there any change if you try and register manually on your operators network? You can do so if you go to Settings > More > Mobile networks > Network operators. Wait for the search to be completed and tap on the network with a house icon to the left.

When the device was at service, was it at an authorized service centre?

Keep me posted!


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Apprentice
Message 6 of 21
4,478 Views
Message 6 of 21

Re: No service

@Jonas

When the mobile at service, I can see my service provider and other service providers,  I can select my service provider. 

If mobile with no service, I don't see my service provider, but I can see the other service providers 

Sony Xperia Support
Message 7 of 21
4,466 Views
Message 7 of 21

Re: No service

Hi @mzoabi, thanks for getting back to me!

That sounds very strange that you can't see the service provider that you are using, but you can see other service providers.

Did this occur with your previous service provider as well, or just the one that you changed to? If it has only occurred with your current service provider and one of your friends, colleagues or family members have a device with a Nano SIM card from a different operator, could you please try with their SIM card in your device and see if there is any change?

Keep me posted!


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Apprentice
Message 8 of 21
4,449 Views
Message 8 of 21

Re: No service

Hi Jonas,

 

thats happens with all service providers, in last 2 months i changed 3 service providers and changed my SIM card several times, but nothing help.

I use one of my previous sim card on another mobile for a month now with no problems.

I was thinking about formatting my mobile, (not factory reset).

where could I find a Original ROM Image ? 

Highlighted
Sony Xperia Support
Message 9 of 21
4,404 Views
Message 9 of 21

Re: No service

Hi again, I apologize for the late reply, I have been out of office.

Thank you for the information!

You can perform a software repair using Xperia Companion. This will delete all data stored on the internal storage of the device and reinstall the latest available software again.

Since data is being deleted, it is advised that you create a backup using Xperia Companion before you start with the repair, that you can restore after the software repair is completed.

Keep me posted!


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Ug3
Apprentice
Message 10 of 21
4,332 Views
Message 10 of 21

Re: No service

 Hi I have z5 dual befer at my working  place  I was  receiving and making calls but  when i tried  to change  my housing now I only see  no service  1,2,bers only.

And I cant receive or make  a call but when I  go  out  of building I do  everything right. 

I  tried  factory reset, safe mode change sim card of different service providers but nathing  is working 

THEN WHAT CAN I DO? ...........HTANKS