account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Troubleshoot, find support articles, run tests with the support app directly on your phone.
Read more and discuss the app here.

Individual assigned ringtones not working

Highlighted
Visitor
Message 1 of 5
977 Views
Message 1 of 5

Individual assigned ringtones not working

For some time now I have not been able to have my assigned individual ringtones to play, instead it just plays the default ringtone regardless of what I assign to my contacts.

 

I have read that the ringtones must be on the internal memory, which they are. I've cut and pasted them from internal to external and back again, I've deleted them from the phone and SD Card completely and recopied them from my computer to the internal memory and deleted them again and copied them to the SD Card. No combination seems to change the situation.

 

Has anyone found a definative fix for this problem? I was hoping that the update yesterday (18 Jan 17), may've fixed the problem but no luck.... still the same.

 

Any assistance that anyone can provide will be greatly appreciated.

 

Thanks

 

pclevel

4 REPLIES 4
Sony Xperia Support
Message 2 of 5
970 Views
Message 2 of 5

Re: Individual assigned ringtones not working

Hi @pclevel,

 

Really sorry to hear about this. Have you made sure that you transferred the files to the Ringtone folder, it must be in this section or it will not pick up the tone.

 

Let me know.


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Visitor
Message 3 of 5
961 Views
Message 3 of 5

Re: Individual assigned ringtones not working

Hi Jake,

 

yes the ringtones are in the ringtones folder. If I choose a ringtone from this folder as the default rington it works fine, just no go to assign them to individuals.

 

Any assistance will be greatly appreciated.

 

Thanks

Inhabitant
Message 4 of 5
931 Views
Message 4 of 5

Re: Individual assigned ringtones not working

Same thing happens to me with the buit in email client. If I choose a built-in ringtone everything is fine, if I chose one of mine nothing works, but if I choose the same notification sound from the settings menu it works...
Inhabitant
Message 5 of 5
915 Views
Message 5 of 5

Re: Individual assigned ringtones not working

Update:
For me delete all the cache data fixed the situation.