account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

If you want to get the max out of your Xperia phone then check out Xperia tips page.

Fast charger not working

One time poster
Message 11 of 24
1,798 Views
Message 11 of 24

Re: Fast charger not working

i m using uch10, somehow i need 2 hrs to fully charge it with my screen off.

 

previously i need only 1hr. 

 

how i can i sovle this issue?

Emperor
Message 12 of 24
1,783 Views
Message 12 of 24

Re: Fast charger not working

@steventan

 

Screen off or phone off? if the later it seems a bit too long, if the former, then you probably have other apps running in the background which will slow down this, test it in >>> safe mode




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Enthusiast
Message 13 of 24
1,774 Views
Message 13 of 24

Re: Fast charger not working

This is hapenning with my Z5 aswell. Used to go from 0 to 100 within 90 min, but now its taking more than 2.5 hrs. How in the world is that called quick charge?

 

I use UCH 10 quick charger. Tried reimaging. Local sony support says that 2.6 hrs is normal! 

 

My device doesn't have any apps running. Its just normal like it was previously. If so many people are complaining, then i think something is wrong.

Sony Xperia Support
Message 14 of 24
1,772 Views
Message 14 of 24

Re: Fast charger not working

@CusTOM245,

 

I would still recommend testing the charging in Safe mode, and with the phone turned off and let us know what happens. It will be useful to help identify where the issue is.


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Enthusiast
Message 15 of 24
1,757 Views
Message 15 of 24

Re: Fast charger not working

@CameronT

 

Hi,

 

When I charged for the first time in safe mode, it was doing 2% every 1 min, Battery was at  6x% and showed 20min till full charge. I charged for 5 min and the battery went up by more than 10%.

 

Just to make sure that this is consistent, i switched off the phone and tried charging. It wouldn't quick charge- was doing 1% every 1.30 mins.

 

I again tried charging in safe mode, this time its not as fast as the first time. doing 1% every 1.1 -1.2 min.

 

Here is my observation. Charging is faster is safe mode and slower in normal mode and when switched off.

I know it is strange. But charging is faster in safe mode even when the display is on. Slower when switched off even when the display is off.

 

When it charged so quickly the first time i changed to safe mode, i thought the issue is resolved, but no.

 

Thank you for your support.

Enthusiast
Message 16 of 24
1,732 Views
Message 16 of 24

Re: Fast charger not working

@CameronT

 

Hi could you please speed up the investigation. If issue cannot be resolved, i would like to sell the device. I already have good deals,

Sony Xperia Support
Message 17 of 24
1,718 Views
Message 17 of 24

Re: Fast charger not working

@CusTOM245,

 

It doesn't seem there is any major issue with it here. I believe it to be background processes still.

 

If there is any software related reason that this could be the issue, then a software repair will fix it for you.


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Message 18 of 24
1,678 Views
Message 18 of 24

Quick charger issue

Mobile doesn't charge using the quick charger provided along with phone. It flicks between on and off, but charging with other chargers.
Forum Legend
Message 19 of 24
1,672 Views
Message 19 of 24

Re: Quick charger issue

can you tell us what model number of the quick charger you have?

 

is the usb port loose?

try to restart your device.,

clear smartconnect app settings>apps>smartconnect>clear data


---------------------------------------------------------------------------
Learn to take care and troubleshoot your Device here:
Xperia Support by Sony: https://support.sonymobile.com/global-en/
Highlighted
Message 20 of 24
1,645 Views
Message 20 of 24

Re: Quick charger issue

Charger model is UCH10.

 

Mobile gets charging with other adapter and cables. It have the same issue if i use UCH10 (come along in the box) with other USB working cables also.

 

i gave it to service center for replacement.