account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Troubleshoot, find support articles, run tests directly on your phone with the support application.
Read more and discuss the app here.

Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

Highlighted
One time poster
Message 1 of 34
197,948 Views
Message 1 of 34

Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

Please note that I am on a Sony Z3
running Android 5.0.2 on my phone and never had an issue previously

I have a bluetooth device which used to be paired to my phone
However the device will no longer pair
When I try to connect the device
via the App for it, I get the following error
Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey
The problem with this is THE DEVICE Does not have a method to input a passkey or pin
And it has NEVER asked for one in the past.

I have already tried restarting the phone
Uninstalling and installing the app for the device
and nothing works'

In fact to make things worse when I try to view the device via Bluetooth devices on the phone it does not show up on the list of devices
However If I use an iPHONE, I can see the device in the list of bluetooth devices
Which is suggesting that this is an ISSUE with the Bluetooth for the Sony Z3 on Android 5.0.2

Please advise ASAP as I how have a USELESS device thanks to the Sony z3

33 REPLIES 33
Emperor
Message 2 of 34
197,935 Views
Message 2 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

@kiyone

 

Settings > apps > all > smartconnect > clear data > restart the phone on safe mode > try again

 

 




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Emperor
Message 3 of 34
197,934 Views
Message 3 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

@kiyone

 

This is how to boot on safe mode

 

http://talk.sonymobile.com/t5/FAQ/How-to-boot-your-phone-into-safe-mode/m-p/348008#U348008




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Learner
Message 4 of 34
196,971 Views
Message 4 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

I'm having exactly the same issues, did you ever get it fixed? I've searched everywhere but can't find a fix for this.. It's all happened since the update.. Terrible

Sony Xperia Support
Message 5 of 34
195,590 Views
Message 5 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

Sorry to hear that.

 

What device are you trying to pair the phone with?

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

Learner
Message 6 of 34
192,410 Views
Message 6 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

Is there any progress on this problem? I'm having the exact same problem. Ford Sync was working flawlessly with my Sony Z1 Compact until a few days ago when the bluetooth connection was no longer made.

 

I've tried everything but the bottom line is when I try to 'add new device' via Ford Sync I'm met with the 'Couldn't pair with xxxx because of an incorrect PIN or Passkey' message, but there is absolutely NOWHERE to enter the new password displayed on the car's screen into the phone - there's just no option anywhere.

 

How do I input the new password? Please help!

 

I don't know if the phone has been updated during the past week but the operating system is currently Android version 5.1.1.

 

Thanks.

Learner
Message 7 of 34
191,559 Views
Message 7 of 34

Bluetooth - no option to input passkey or PIN

Hi.

 

I have an issue I can't solve, pairing my Ford Sync audio system with my Z1 Compact.

 

It worked perfectly well until a month or so ago when the connection disappeared and no matter what I try, I can't get past the problem that the car's device displays a number for me to enter on the phone, but after a few seconds of the phone trying to 'pair' I get the message: 'Couldn't pair with Sync because of an incorrect PIN or Passkey' - but it never gives me the option to enter a number.

 

I've deleted all existing Bluetooth pairings on the phone, clearing Bluetooth data and cache, trying safe mode, etc., and nothing works.

 

Basically, I can't pair the phone with the car's device because it does not give me the option to input the PIN.

 

Is anybody else having this problem, and is there solution? Please! It's driving me mad.

 

It's Android Lollipop - and I think the problem only happened when I updated from previous android version.

 

Thanks.

 

 

Emperor
Message 8 of 34
191,553 Views
Message 8 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

@edpickford

 

Don't create duplicate posts, thank you. 




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Learner
Message 9 of 34
191,532 Views
Message 9 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

I'm sorry - it was a mistake, I didn't mean to post here again. I thought I'd started a new post in the Z1 Compact forum. Is there any way for me to move this?

Visitor
Message 10 of 34
190,327 Views
Message 10 of 34

Re: Couldn't pair with xxxx Because of an incorrect PIN or Passkey

I'm also interested in a solution to this problem as I have a Z5 which can no longer pair with a couple of device citing the incorrect pin of passkey error.

 

I have a pair of SBH60 bluetooth headphones which were initally a probelm late last year but I gave up on trying to fix things.

However, yesterday I had to do a full wipe of the phone as the marshmallow update failed for me so I thought it would be worth trying again once I had the phone back up and running, however the problem still happens.

I have now also tried to pair the phone with my Sony Bravia TV and a Bose Soundlink speaker, both of which fail in the same way so I now know that it is the phone which is somehow at fault despite having the OS completely reinstalled.

 

All of these device sync fine with my old nexus 5.

 

I have no idea how this problem can persist in this way and not be clearable. it's very weird.

 

Thanks,
Alain