account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

If you want to get the max out of your Xperia phone then check out Xperia tips page.

Smart launch

Learner
Message 1 of 5
123 Views
Message 1 of 5

Smart launch

Xperia xz3 My camera smart launch doesn't work 

4 REPLIES 4
Forum Legend
Message 2 of 5
119 Views
Message 2 of 5

Re: Smart launch

try to boot to safe mode and make sure Smart launch is active on camera settings


---------------------------------------------------------------------------
Learn to take care and troubleshoot your Device here:
Xperia Support by Sony: https://support.sonymobile.com/global-en/
Sony Xperia Support
Message 3 of 5
118 Views
Message 3 of 5

Re: Smart launch

Hi @Red51, sorry to hear about this. 

 

Have you tried clearing the data for the camera app? This will not erase any previously taken photos, but it will reset all settings for the app which might do the trick. Find and tap Settings > Apps & notifications > Show all XX apps > Camera > Storage > Clear data > Tap "OK" > Restart the phone.

 

Another thing that you can try is to reboot your phone in safe mode to see if the smart launch works better there. All apps downloaded from Play Store is temporarily deactivated while in safe mode an by doing this, you can see if this behaviour is caused by a downloaded app. For more information on safe mode and how to use it, click here.

 

Try these measures and let me know how it goes! 


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.

Highlighted
Visitor
Message 4 of 5
114 Views
Message 4 of 5

Re: Smart launch

No sound if I put on video

Sony Xperia Support
Message 5 of 5
86 Views
Message 5 of 5

Re: Smart launch

Hi @Amir24,

 

You have posted your question in a discussion regarding Smart Launch, could you possibly elaborate your question a bit? Is it Smart Launch that is malfunctioning or is it the video caption that is malfunctioning?


Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums, make sure that you've read our Discussion guidelines.

To get in touch with your local support team, please visit our contact page.