account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Want to know more about Xperia 5? To read more about it go here.
If you can't find the answer to your question there please post it here and let the community help you.

No VoLTE or no showing of an VoLTE icon in the status bar with O2/Telefonica Germany

SOLVED
Highlighted
Learner
Message 1 of 3
984 Views
Message 1 of 3

No VoLTE or no showing of an VoLTE icon in the status bar with O2/Telefonica Germany

There is a bug in the newest firmware 45.0.A.7.120 for the XZP (customized/non branded Germany)

VoLTE does not work (although i have the feeling it works from time to time because the connection/dialing time was very fast in those cases) or at least, the VoLTE icon never shows up. LTE signal reception is very good in my region and Wifi call works just fine.

As a side note: Provider is O2 and the sim card works flawlessly in both modi VoWifi and VoLTE with the Galaxy S7 Edge (O2 branding).

Any ideas folks/support staff?

Many thanks in advance for your feedback

Regards

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Moderator
Message 2 of 3
1,570 Views
Message 2 of 3

Re: No VoLTE or no showing of an VoLTE icon in the status bar with O2/Telefonica Germany

My volte icon never shows but in the quick menu shows as active, I know it also is working as when I make a call, the signal stays on lte instead of dropping down to H/H+ 

As I'm on O2 UK, I suspect it's something they haven't added their end on the firmware additions. Interestingly though, I do get the WiFi calling icon fine.



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views.
Click here to find out more about the different roles on the community.

2 REPLIES 2
Moderator
Message 2 of 3
1,571 Views
Message 2 of 3

Re: No VoLTE or no showing of an VoLTE icon in the status bar with O2/Telefonica Germany

My volte icon never shows but in the quick menu shows as active, I know it also is working as when I make a call, the signal stays on lte instead of dropping down to H/H+ 

As I'm on O2 UK, I suspect it's something they haven't added their end on the firmware additions. Interestingly though, I do get the WiFi calling icon fine.



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views.
Click here to find out more about the different roles on the community.

Learner
Message 3 of 3
930 Views
Message 3 of 3

Re: No VoLTE or no showing of an VoLTE icon in the status bar with O2/Telefonica Germany

Thank you for your feedback/confirmation. I'm quite sure VoLTE works with the XZP and and the no-show of the VoLTE icon/symbol is just a small bug.

regards