account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Troubleshoot, find support articles, run tests directly on your phone with the support application.
Read more and discuss the app here.

Xperia XA2 Ultra: LDAC isn't working despite being Android 8.0?

One time poster
Message 1 of 2
2,022 Views
Message 1 of 2

Xperia XA2 Ultra: LDAC isn't working despite being Android 8.0?

Just bought XA2 Ultra yesterday and didn't realize until now that LDAC isn't supported.

LDAC is still present within phone settings (though developer options). However, when connected to SRS-HG1 (which is known to work with LDAC), it says that only SBC is allowed.

 

Will this be fixed in the future updates? Or am I missing something?

I thought Sony came up with LDAC and even provide the support into Android codebase since Android 8.0. Why would Sony pull something like this with customers?

1 REPLY 1
Learner
Message 2 of 2
1,850 Views
Message 2 of 2

Re: Xperia XA2 Ultra: LDAC isn't working despite being Android 8.0?

 Hi - I have the same issue with my XA2 Ultra & SRS-XB3.

I've tried to change to LDAC after enabling Developer Options, but it doesn't seem to work.

Bit disappointed tbh, but maybe there's a workaround somewhere ...