account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Want to know more about Xperia 5? To read more about it go here.
If you can't find the answer to your question there please post it here and let the community help you.

No service on one of SIM card

Highlighted
Learner
Message 1 of 2
2,733 Views
Message 1 of 2

No service on one of SIM card

Sometimes phone can be randomly disconnected from cellular network on one of SIM cards.

I use first SIM for calls & SMS, so I set it to use GSM networks only (because of the best coverage especially outside the city).

The second SIM is primarily for internet, so it uses 4G networks with fallback to 3G and GSM, depending on coverage. Also I can receive phone calls on it too.

Both SIM are provided by the same carrier.

What I see is that sometimes first SIM card shows full signal bar (2G) and no signal on second (and it lost network actually and shows No Service in notifications). I even tried to enforce GSM networks on second and nothing happens.

When I do manual search on a second SIM, it simply immediately reports that no networks was found.

Another problem can be related: the same situation, but both SIM registered in network and full signal bar on both SIM, however cellular data doesn't work (no 4G, H, or E icon and no internet). I tried to turn off first SIM and cellular data activates on second.

 

Baseband version: 8996-8996.gen.prodQ-00049-20

Android: 7.0

FW: 39.2.A.0.442

Unlocked bootloader: no

Root: no

1 REPLY 1
Forum Legend
Message 2 of 2
2,726 Views
Message 2 of 2

Re: No service on one of SIM card

have you tried to switch both sim?

how about using another network sim card?

does it happen when you are on safe mode

 

http://support.sonymobile.com/global-en/xperiaxperformancedual/userguide/Selecting-mobile-networks/

 

Your device supports the use of two different networks at the same time. You can select from the following network mode combinations when two SIM cards are inserted in your device:

  • One LTE network and one WCDMA network
  • One LTE network and one GSM network
  • Two WCDMA networks
  • One WCDMA network and one GSM network
  • Two GSM networks

---------------------------------------------------------------------------
Learn to take care and troubleshoot your Device here:
Xperia Support by Sony: https://support.sonymobile.com/global-en/