account arrowhead-up cart mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-down

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

charging icon for 3 sec then black screen

Rookie
Message 1 of 5
Message 1 of 5

charging icon for 3 sec then black screen

Recently aquired tab z was supposedly left uncharged for 2 years. I replaced the broken screen and when charging it shows a red light near the power button which switches to green after a short time and it shortly shows sony on the screen and then the battery icon for 3-5 sec before going black. Otherwise can't get it to start, no combination of volume and power button etc.

- can these be issues from a dead battery or may these result from another fault?
- Does the charging led normally first show red and switch to green afterwards or is that a sign of a dead battery?
4 REPLIES
Elite
Message 2 of 5
Message 2 of 5

Re: charging icon for 3 sec then black screen

@Cephony

 

just let it charge for multiple hours connected to a wall charger and report back. 

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Rookie
Message 3 of 5
Message 3 of 5

Re: charging icon for 3 sec then black screen

Tried a few times, always the same as previously stated
Elite
Message 4 of 5
Message 4 of 5

Re: charging icon for 3 sec then black screen

@Cephony

 

You could replace the battery or stop by your Local support

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Rookie
Message 5 of 5
Message 5 of 5

Re: charging icon for 3 sec then black screen

Finally got the tablet to work, replaced the screen and the flexcable for audio jack and power button, however the power button still doesn't work - apart from that the device works fine, any idea about the power button issue though?