account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

If you want to get the max out of your Xperia phone then check out Xperia tips page.

Is it normal for cinema app to....

Adept
Message 1 of 11
1,121 Views
Message 1 of 11

Is it normal for cinema app to....

Screenshot_20190819-214013.png

 Why my cinema app has a sprinkler thing on the screen?

10 REPLIES 10
Enthusiast
Message 2 of 11
1,111 Views
Message 2 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

I'm assuming you have Cinema Pro open in total darkness (or face flat on a table)? I've just opened Cinema Pro in our darkroom using the same settings as you had and I get the same thing but only at a high ISO. So yes, I would say it's normal. It doesn't cause any issues under normal usage.

 

Screenshot_20190819-162634.png

Highlighted
Inhabitant
Message 3 of 11
1,098 Views
Message 3 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

It is not normal. I was about to post this topic also. It is definitely a software issue. You can prove this by stopping the app then going into settings and clear the cache and data for this app. Once you reboot the phone there should be no sparkles even at high ISO setting. You can record clear video even in near darkness. However over time the sparkles will return. 

Enthusiast
Message 4 of 11
1,093 Views
Message 4 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

Yep, you're right. It only seems to happen to me when the LOOK is set to N/A though which I never have it set to that.

Adept
Message 5 of 11
1,088 Views
Message 5 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

No i open it in a quite bright area...i just put my hand close to the camera so you can see the thing clearly

Enthusiast
Message 6 of 11
1,085 Views
Message 6 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

Looks like an issue Sony need to look into asap!

Moderator
Message 7 of 11
1,048 Views
Message 7 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....


@Urrl wrote:

It is not normal. I was about to post this topic also. It is definitely a software issue. You can prove this by stopping the app then going into settings and clear the cache and data for this app. Once you reboot the phone there should be no sparkles even at high ISO setting. You can record clear video even in near darkness. However over time the sparkles will return. 


Hot pixels show in high iso darkness after a short amount of use, clearing the cache and rebooting is just letting them cool.

 

Do  the hot pixels show in normal use? That's the question,



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views.
Click here to find out more about the different roles on the community.

Enthusiast
Message 8 of 11
1,041 Views
Message 8 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

On my testing, the sparkles only appeared at ISO 500 upwards and 360 degree shutter (even during recording) and only using the 16mm lens. Screen also showed a strange moire pattern, The pic below shows the pattern, I've lowered the ISO to make it easier to see.

However, in order for me to get the sparkles to show, I had to start Cinema Pro with the lens covered so there was no light entering the camera, set to high ISO, 360 degree shutter then uncover the lens which in most cases gives a terribly over exposed image. Making those settings under normal use, ie in natural light, no sparkles appear.

For me though, it only happens when selecting n/a for the Look. Simply switching to a different Look and the sparkles / Moire pattern disappear, even if I go back to the n/a Look.

 

Screenshot_20190820-123931.png

Inhabitant
Message 9 of 11
1,028 Views
Message 9 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

Yes looks they only appear in N/A mode. 

Adept
Message 10 of 11
1,025 Views
Message 10 of 11

Re: Is it normal for cinema app to....

You are right...but if you on and off the stabilizer ...the thing will disappear