account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

If you want to get the max out of your Xperia phone then check out Xperia tips page.

Media GO 3.1 & missing DLL

SOLVED
Apprentice
Message 1 of 18
22,357 Views
Message 1 of 18

Media GO 3.1 & missing DLL

As indicated by "Media Go" I've launched an update  for version 3.1.343

As the installation finished, an relaunching MediaGo,  a system message appears : " .. missing VCOM140.DLL"

 

Desinstallation of all Media go components (video, updater ..)

Resinstallation .. same error

 

I'm running

- Media go 3.1.343

- Windows 8.1

 

any help ? 

(Capture screen - in french)MGerreurCapture.JPG

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Sony Xperia Support
Message 4 of 18
40,738 Views
Message 4 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Try to download and reinstall Microsoft Visual C++ in your PC and see if that helps. You can download it from here: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

For all applications to work, you may need to install both the x86 and x64 version.

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

View solution in original post

17 REPLIES 17
Highlighted
Emperor
Message 2 of 18
22,338 Views
Message 2 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

https://knowledge.autodesk.com/support/autocad-map-3d/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles...




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Highlighted
Apprentice
Message 3 of 18
22,322 Views
Message 3 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Thank's but it's not 110 but 140, not Autocad by Sony Media Go software

Highlighted
Sony Xperia Support
Message 4 of 18
40,739 Views
Message 4 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Try to download and reinstall Microsoft Visual C++ in your PC and see if that helps. You can download it from here: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

For all applications to work, you may need to install both the x86 and x64 version.

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

View solution in original post

Highlighted
Apprentice
Message 5 of 18
22,270 Views
Message 5 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Hello Richard,

 

Thank you for your help.

I've tryed both x64 and X86 Visual Studio, only the x86 works with "Media go"

Problem solved, thanks all.

 

Highlighted
Sony Xperia Support
Message 6 of 18
22,265 Views
Message 6 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Glad to hear that Slightly smiling Face

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

Highlighted
Visitor
Message 7 of 18
21,209 Views
Message 7 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

The tricks above haven't help on my side:

 

Similar problem: after updating my Media Go on W10, I get the error message VCOMP.DLL missing.

I uninstalled, reinstalled and rebooted at least 3 times. I udated my W10 and C++ packages and still nothing. Just left a chat room with Sony and they can't do anything more than show us towards the latest software update. It seems to be a MediaGo software issue. Is there a patch or update to fix this problem? Please advice.

Highlighted
Apprentice
Message 8 of 18
21,202 Views
Message 8 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

Hello Julie2M

I had to reinstall both x32 and x64 Microsoft Visual Studio
to fix MediaGo problem
Highlighted
Rookie
Message 9 of 18
20,910 Views
Message 9 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

I also have the 'missing VCOM140.DLL' error message.

I have uninstalled mediago, installed both x64 and x86 Visual Studio C++ files, restared the computer, and reinstalled mediago.

I then get the same error message and it is impossible to run Mediago.

Since the program previously worked perfectly, what was the point of forcing an 'update' on us which has rendered the program unworkable.

What a waste of an hour all that was.

Highlighted
Sony Xperia Support
Message 10 of 18
20,885 Views
Message 10 of 18

Re: Media GO 3.1 & missing DLL

@Niggleodeon

I'm sorry to hear that Slightly frowning Face

If you open file explorer in Windows and search for "vcomp140.dll", does your PC have this dll installed? You can also check if you have it under C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64.

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.