account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Accepted Solutions makes a difference!

Did you know that by clicking the Accept as Solution button You will help other people visiting the community to find their answer? Learn more.

Psst - What do you think about our community? Take a moment and share your thoughts around this community by doing this short survey.

xperia t2 ultra dual showing 1.19 Ghz when checked.......

SOLVED
Highlighted
Emperor
Message 11 of 26
1,088 Views
Message 11 of 26

Re: xperia t2 ultra dual showing 1.19 Ghz when checked.......

It's not a huge difference but if you are concern and the phone its advertised as 1.4Ghz it should be that, perhaps you can return it 




"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." Kurt Cobain (1967-1994)

Highlighted
Moderator
Message 12 of 26
3,748 Views
Message 12 of 26

Re: xperia t2 ultra dual showing 1.19 Ghz when checked.......

The new generation CPUs have the ability to reduce their frequency and even become idle to save energy as far as I know.



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views. Click here to find out more about the different roles on the community.

View solution in original post

Highlighted
One time poster
Message 13 of 26
760 Views
Message 13 of 26

my xpreria t2 ultra dual The processor is not in conformity with the specifications

my xpreria t2 ultra dual The processor is not in conformity with the specifications

 

i Have a phone than a week and from (Sony Egypt) discovered that the processor is not even Qualcomm MSM8228 1.4 ghz

It is a Qualcomm MSM8226 1.2 ghz processor speed

What is the answer

With the observation that I tested more than phone with my friends and had the same result Qualcomm MSM8226 1.2 ghz processor speed

Please answer fast, because I will be able to sue the company

Phone from Sony Egypt

Screenshot_2014-11-19-10-18-14.png

 

Screenshot_2014-11-19-10-17-49.png

 

Highlighted
Forum Legend
Message 14 of 26
756 Views
Message 14 of 26

Re: my xpreria t2 ultra dual The processor is not in conformity with the specifications

How did you discover the chip is not as advertised? I've seen a disassembled phone of the same make and model and does have the chip as described - So I can only assume you have ran an app which is giving you a false output leading you to complain for no reason

For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for Nature cannot be fooled.   Richard P. Feynman



Highlighted
Visitor
Message 15 of 26
709 Views
Message 15 of 26

Re: my xpreria t2 ultra dual The processor is not in conformity with the specifications

It's not a problem with the hardware, it's a limitation in Android KitKat. I'm still running Jellybean (4.3) and it shows the cpu as 1.4 ghz. One of the reasons I'm not planning to upgrade to Kitkat. If anyone wants to downgrade to Jellybean I found the firmware here: 

 

http://www.geekpakistan.com/2014/03/download-19-0-d-0-253-android-4-3-firmware-ftf-xperia-t2-ultra/

 

I haven't tried it so don't hold me responsible if something goes wrong. 

 

Screenshot_2014-11-26-17-20-36.png

Highlighted
Adviser
Message 16 of 26
403 Views
Message 16 of 26

t2 ultra hang problem

my t2 ultra got hang. one of my friend told me to press 'power key' and 'voulume up' together to restart. i did this and my phone got restarted and showing a blank screen.

now i have been waiting for 3 hrs to discharge its battery and restart it properly.

any body has better solution when this happens.

Highlighted
Moderator
Message 17 of 26
401 Views
Message 17 of 26

Re: t2 ultra hang problem

Force shutdown:

http://support.sonymobile.com/global-en/xperiat2ultra/userguide/Resetting-your-device/

 

Turn it back on.



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views. Click here to find out more about the different roles on the community.

Adviser
Message 18 of 26
393 Views
Message 18 of 26

Re: t2 ultra hang problem

To force the device to shut down Forcing Sony Smartphones to shut down 1.Detach the cover of the micro SIM card slot. 2.Using the tip of a pen or a similar object, press and hold down the OFF button until the device shuts down. Do not use overly sharp objects that could damage the OFF button.

 

tried it

 

doesn't work

Highlighted
Moderator
Message 19 of 26
391 Views
Message 19 of 26

Re: t2 ultra hang problem

You may need to perform a software repair using PC Companion.The process will erase all internal memory.You might need to charge your device for about 1-2 hours before so the device has at least 60% battery.

Make sure the device is not connected to computer or laptop and turned off (sometimes you have to press power button and volume up until the device vibrates 3 times or on some devices you have to press the small button near the SIM tray or on the back of the device).

Open PC companion->support zone->phone/tablet software update->repair my phone/tablet blue highlighted.Follow the steps given,do not connect your phone until prompted to press volume down while plugging USB cable. If PC companion does not start the repair process, you might need to run it in compatibility mode with Windows 7 (in some cases XP).



Moderators are not affiliated with, or work for Sony Mobile, and their posts represent their own opinions and views. Click here to find out more about the different roles on the community.

Highlighted
Adviser
Message 20 of 26
390 Views
Message 20 of 26

Re: t2 ultra hang problem

i just want to force shutdown my device. at the moment it is showing a blank screen because i earlier tried to shut it down by pressing power and volume up key