account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Tips & Tricks

Want to know more about Xperia 5? To read more about it go here.
If you can't find the answer to your question there please post it here and let the community help you.

Devices Icon??

Highlighted
Message 1 of 5
621 Views
Message 1 of 5

Devices Icon??

The past few days I keep getting the Movies icon in the notification bar. However when I drag the bar down it tells me "Devices is running". The only way to get rid of the icon is to force so it!

Can someone tell me what it is and what I need to do to get rid of it please?
4 REPLIES 4
Forum Legend
Message 2 of 5
618 Views
Message 2 of 5

Re: Devices Icon??

Is it telling you that there's an update via the Update centre app or Playstore for said app

For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for Nature cannot be fooled.   Richard P. Feynman



Message 3 of 5
523 Views
Message 3 of 5

Re: Devices Icon??

Hi,

 

Thanks for your reply. No is the simple answer.  It doesn't appear to be the Movie App just has the same icon!

 

It simply says "Devices is running; Touch for more information or to stop the app".

 

Once clicking on the notification it takes me to the app which is titled "Devices" v 6.0.0.A.0.18  I'm not able to disable it but it will allow me to force stop it.  I have no idea what this "devices" process is or what it is for?

 

If I force stop it, it dissappears only to reappear again later on!  Force stopping it doesn't seem to have any effect on anything....as yet!

 

I have gone into running apps and the following services are stated under this "devices" process;

 

- DlnaDmsService

- UpnpServiceCp

- UpnpClientManagerService

- DlnaDmsServerConnection

- PushServicelmpl

 

 

One time poster
Message 4 of 5
467 Views
Message 4 of 5

Re: Devices Icon??

Hi,

 

I am curious if you go to the bottom of this issue, as the same thing has just started happening with my M2.

 

Regards

Message 5 of 5
454 Views
Message 5 of 5

Re: Devices Icon??

Hi ajsmith,

 

I did but not by knowingly doing anything.  It appears just to have stopped of it's own accord.