account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Welcome to the Open Devices community!

This is where we discuss open source and development related questions on our Open Devices initiative.

Issue when building and running aosp 8.1 for xa2

Learner
Message 1 of 4
1,863 Views
Message 1 of 4

Issue when building and running aosp 8.1 for xa2

Hi,

I am trying to build 8.1 for xa2 (h4113) following the steps in https://developer.sony.com/develop/open-devices/guides/aosp-build-instructions/build-aosp-nougat-8-1...

 

$ java -version
openjdk version "1.8.0_45-internal"
OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_45-internal-b14)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.45-b02, mixed mode)

 

repo init -u https://android.googlesource.com/platform/manifest -b android-8.1.0_r15

cd .repo/

git clone https://github.com/sonyxperiadev/local_manifests

cd local_manifests

git checkout android-8.1.0_r15

cd ../..

repo sync

./repo_update.sh

source build/envsetup.sh

lunch 

Which would you like? [aosp_arm-eng] aosp_h4113-eng

make -j 8

 

./device/sony/common/Android.mk:8: error: hardware/qcom/msm8998/Android.mk: No such file or directory
08:30:18 ckati failed with: exit status 1

#### failed to build some targets (49 seconds) ####

 

Indeed, the folderhardware/qcom/msm8998 does not exist, but as xa2 is not built on msm8998, this might be normal.

But in device/sony/common/Android.mk, line 7 :

 

ifneq ($(TARGET_BOARD_PLATFORM),msm8998)
include hardware/qcom/msm8998/Android.mk
endif

 

Is this normal, shouldnt'it be : 

ifeq ($(TARGET_BOARD_PLATFORM),msm8998)
include hardware/qcom/msm8998/Android.mk
endif

 

When changing ifneq to ifeq, the build does complete till successfully (but recovery.img is not built)

The following images were flashed on the device :

fastboot flash boot boot.img

fastboot flash system system.img

fastboot flash userdata userdata.img

fastboot flash vendor vendor.img

fastboot flash oem SW_binaries_for_Xperia_Android_8.1.6.4_r1_v11_nile.img

fastboot reboot

 

However, the device does not boot as the system server keeps crashing see https://pastebin.com/raw/NL1V3TxM

 

Any clue ?

Thanks

 

3 REPLIES 3
Learner
Message 2 of 4
1,853 Views
Message 2 of 4

Re: Issue when building and running aosp 8.1 for xa2

After a complete rebuild with userdebug version, I finally managed to boot the xa2 device with aosp 8.1

 

One time poster
Message 3 of 4
1,716 Views
Message 3 of 4

Re: Issue when building and running aosp 8.1 for xa2

Can you change phone call volume or put a call on loudspeaker? Thanks

Developer World
Message 4 of 4
1,680 Views
Message 4 of 4

Re: Issue when building and running aosp 8.1 for xa2

Hi

today we fixed the camera on the XA2 device.

 

Here you can follow all the known bugs and add new ones as you discover them.

https://github.com/sonyxperiadev/bug_tracker

 

Regards

Alin