Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

Announcements

What do you think about our community?

Take a moment and share your thoughts around this community by doing this short survey.

Reply
Anonymous(anon)
Posts: 0

Re: Actual RAM..!!

OK. I also wish there was more RAM available but this is what the Arc has so have to learn to live with it's limitation.

As time goes by, there will always be better specified handsets available.

I will probably buy another handset in Q1/Q2 next year. Not sure which model though.

Whatever I think is the latest and greatest at that time, I will buy it. :smileyhappy:

Anonymous(anon)
Posts: 0

Re: Actual RAM..!!

Yep it is a cool app. I think roffe99 mentioned it a month or two ago.

Moderator
slimshaddy
Posts: 6,623
Registered: ‎2011-06-28

Re: Actual RAM..!!

no no..

i purchased this for 30000 inr..


and we can get phones here for like 1000 inr..


so u can think i bought an expensive phone..


:smileylaugh:


like u did :smileywink:


i have to use it for like 2-3 years..


i used n-95 for more than 3..


i hope it lasts till then :smileysad:

Anonymous(anon)
Posts: 0

Re: Actual RAM..!!

Ok whatever suits you. I generally buy a new phone every year now as new phones are being released with shorter TTM.

Previously you can wait a couple of years but no more. Maybe seeing the way things are moving, may have to update the phones or the "all in one devices" more often.

Moderator
slimshaddy
Posts: 6,623
Registered: ‎2011-06-28

Re: Actual RAM..!!

hmm :smileywink:

we'll see..

maybe i buy maybe not..but for now its a "no" :smileyhappy:

Anonymous(anon)
Posts: 0

Re: Actual RAM..!!

Well i am new to this post but i want to clearify certain things. first of all just check your desktop or laptop computer if it has 1Gb of RAM out of which only 25% will be free. its same in every system that the operating system uses ram. more the RAM the Better the performance. now the question is that are we being cheated by SE. the answer is no, because sony ericsson has actually given 512Mb of RAM. only the difference is that they have devided the ram in two portion one of which is reserved for system task and which we cant see and another one(335mb) is what we can see. You can install the following software to verify that you have 512mb of ram.

Quick System Info (which is free on android market)

in which A2SD is showing the user available RAM,

and System Storage is showing system reserved RAM

Thus in my case it is 333mb + 158mb = 491mb

Hope this was helpful

regards

Bhavesh

Moderator
slimshaddy
Posts: 6,623
Registered: ‎2011-06-28

Re: Actual RAM..!!

hmm..thanx for that :smileywink:

some users explained the same above.. and now i have understood :smileysilly:

Moderator
slimshaddy
Posts: 6,623
Registered: ‎2011-06-28

Re: Actual RAM..!!

AGAIN A QUERRY :smileylaugh:

so i understood all about the RAM..

but still why the total of internal memory is 380 mb..?

go to settings > applications > manage applications > downloaded

and see below and add the free and used internal storage..

its 380..

but according to SE its 320..?? i know its good but still :smileysilly:

One time poster
WinterStars
Posts: 315
Registered: ‎2010-10-07

Re: Actual RAM..!!

It varies from Market to Market, In some countries they put more crap in others they don't. Some carriers put some more junk and some don't.:smileylaugh:

Moderator
slimshaddy
Posts: 6,623
Registered: ‎2011-06-28

Re: Actual RAM..!!

more **** ?? i mean tell me whats are you talking about..

i bought it sim free..and theres nothing extra in it.. and in my country , theres no purchase on contract basis..nothing..

just that fucking icrap is sold on contracts..