Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

Announcements

What do you think about our community?

Take a moment and share your thoughts around this community by doing this short survey.

Reply
Highlighted
Enthusiast
Posts: 52
Registered: ‎2012-09-27

Xperia Transfer not working

I'm trying to transfer Contacts and Messages from my old Xperia P to my Xperia Z1. I've successfully backed up the content from my old phone and am on the step of transferring to Z1. However, the Xperia Transfer software always throws an error when I'm trying to transfer on the last step! It kind of hangs a bit and then throws out an error after awhile.

 

Any solutions to this? Or alternatives?

Sam
Sony Xperia Support
Posts: 7,146
Registered: ‎2011-04-11

Re: Xperia Transfer not working

I’m not aware of any alternatives for the messages but contacts can be transferred via SIM if you wish. As far as a solution goes I would advise starting the whole process again as the backup may be corrupt.

 


Don't forget to mark posts that answers the topic as Accepted Solution. 
If you find any post helpful, press Kudos.
What are your thoughts about this forum? Let us know by doing this short survey.

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

One time poster
Posts: 1
Registered: ‎2014-06-23

Re: Xperia Transfer not working

Not getting this to work either. Sony PC Companion freezez during the last part of the transfer, (from iPhone to Z1) and I've tried a different usb port, restarted, tried a different backup-file and everything. Running on a x64 Windows7 home laptop.

Any advice?

Sam
Sony Xperia Support
Posts: 7,146
Registered: ‎2011-04-11

Re: Xperia Transfer not working

Hi James_B and welcome to the community! Since you're new please be sure that you have checked out our Discussion guidelines.

 

Try creating a new backup but without any media data like pictures, music or video as this can occasionally be the cause of the problem.

 

sony_logo126x24.gif
What are your thoughts about this forum? Let us know by doing this short survey.

sony_sign_logo.png - Official Sony Xperia Support Staff


If you're new to our forums make sure that you have read our Discussion guidelines.
If you want to get in touch with the local support team for your country please visit our contact page.

One time poster
Posts: 1
Registered: April

Xperia Go ST27i transferring data to Xperia M2

It worked fine, until it started taking really really long. It has been almost 4 hours now and still not finished. Is this normal, or is it not working?