Please help us improve our website

Take our customer survey to evaluate your visit.

It should only take a few minutes to answer five quick questions. Just click the Launch survey button at the end of your visit to begin.

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Announcements

What do you think about our community?

Take a moment and share your thoughts around this community by doing this short survey.

Reply
Moderator
Nabeel
Posts: 4,524
Registered: ‎2012-01-10

Re: Xperia ion hard bricked

Pretty much happy to hear about it.

As I mentioned on the first page, it really takes a lot of time to charge when bricked.

Anyways patience was all you needed

Thanks for updating the thread.

___________________________________________________________________________
Discussion guidelines.


Need any help related to moderation? message me or any other moderator.

Advicer
omaretman
Posts: 14
Registered: ‎2012-12-25

Re: Xperia ion hard bricked

[ Edited ]

@Nabeel>>

i have the same proplem .. and i left my my pاone charging for >30hrs now and the led-bar is still blinking red
,, more than 10hrs blinking red and didn't get the solid led till now ,,
iam really hopless and idk what to do..

Could u help me please?

Advicer
omaretman
Posts: 14
Registered: ‎2012-12-25

Re: Xperia ion hard bricked

now  got solid red LED then bootloops
and i can't flash a firmware through these bootloops neither via flashtool nor via SUS..
so plez someone tell me what to do ,, or how to flash the firmware ? :smileyworried:

Newbie
shree
Posts: 2
Registered: ‎2013-08-31

Re: Xperia ion soft bricked

1) don't worry ,just connect charger for full night even if the phone does not show LED

 

2)disconnect your phone ,if connected to PC .

 

3)start flash tool,click flash icon ,select flash mode,select flash file Fit start flash

 

4) when asked to connect phone in flash mode ,just connect phone without doing anything your phone will detect by flash tool and starts flashing the phone

Newbie
shree
Posts: 2
Registered: ‎2013-08-31

Re: Xperia ion hard bricked

Start flash tool without connecting phone to PC

after that it will ask to select flash file ,just select ,after that one window prompt to connect phone in flash mode ,

just connect phone to PC and sit back ,it will recover your phone

Advicer
omaretman
Posts: 14
Registered: ‎2012-12-25

Re: Xperia ion hard bricked

@Shree
 flashtool doesnt detect mob during bootloops..
and also when it's switched off can't be detected by the flashtool

Advicer
omaretman
Posts: 14
Registered: ‎2012-12-25

Re: Xperia ion hard bricked

@Shree i left it charging ~2days
~30hrs no LED
~10hrs Blinking red
~2hrs solid red

then bootloop started

boot loop for aminute then it turns off i put it charging for 10 mints then bootloop starts,.. and so on

i try to flash when it's switched off flashtool doesnt detect it

also when i try to flash during bootloop  flashtool doesnt detect it.

so idk how to flash both ways my ion is not detected by flashtool :smileysad:

Advicer
omaretman
Posts: 14
Registered: ‎2012-12-25

Re: Xperia ion hard bricked

One time poster
fernoct
Posts: 1
Registered: ‎2013-09-14

Re: Xperia ion hard bricked

Hi community, thought of posting a comment as it will be useful to someone.
I have hardbricked my Xperia Ion by mistakenly flashing an ICS recovery when running on JB. I lost all my hope but this thread was my lifesaver!
I charged the phone for 28+ hours & i can definitely say that was the best coma period I've yet experienced.
After the red light goes off i flashed the ftf & it showed battery was about to dead & i fully charged it. It was alive from the dead!
This was happend a month ago & thanks Nabeel & all the people who continued the thread.
Cheers!
Advicer
oyhens
Posts: 20
Registered: ‎2012-06-05

Re: Xperia ion hard bricked

Hi Nabeel,

 

My phone went to hard brick again! :smileysad:

 

I've tried everything but now as I wait for it to get flashed ( With RubberBand Trick  and Red LED shows) the flashing won't start but the phone itself will start and go to a bootloop.. I got this at the Flashtool command


20/049/2013 20:49:34 - INFO - Selected LT28h / 6.1.E.3.7 / CE
20/049/2013 20:49:34 - INFO - Preparing files for flashing
20/049/2013 20:49:59 - INFO - Please connect your device into flashmode.
20/058/2013 20:58:47 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/058/2013 20:58:47 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/058/2013 20:58:52 - INFO - Device disconnected
20/059/2013 20:59:00 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/059/2013 20:59:00 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/059/2013 20:59:05 - INFO - Device disconnected
20/059/2013 20:59:13 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/059/2013 20:59:13 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/059/2013 20:59:19 - INFO - Device disconnected
20/059/2013 20:59:27 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/059/2013 20:59:27 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/059/2013 20:59:32 - INFO - Device disconnected
20/059/2013 20:59:40 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/059/2013 20:59:40 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/059/2013 20:59:46 - INFO - Device disconnected
20/059/2013 20:59:53 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/059/2013 20:59:53 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/059/2013 20:59:59 - INFO - Device disconnected
20/000/2013 21:00:06 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/000/2013 21:00:06 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/000/2013 21:00:13 - INFO - Device disconnected
20/000/2013 21:00:20 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/000/2013 21:00:20 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/000/2013 21:00:26 - INFO - Device disconnected
20/000/2013 21:00:34 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/000/2013 21:00:34 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/000/2013 21:00:39 - INFO - Device disconnected
20/000/2013 21:00:47 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/000/2013 21:00:47 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/000/2013 21:00:52 - INFO - Device disconnected
20/001/2013 21:01:00 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/001/2013 21:01:00 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/001/2013 21:01:06 - INFO - Device disconnected
20/001/2013 21:01:13 - INFO - Device connected with USB debugging off
20/001/2013 21:01:13 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
20/001/2013 21:01:19 - INFO - Device disconnected

 

Then my phone offsby itself back to the Red LED part..

 

What should I do now? :smileysad: